محل تبلیغات شما

راه های برون رفت از مشکلات صنایع لبنی ایران:

صنایع لبنی ایران چه آینده ای دارند؟
صنایع لبنی ایران چه آینده ای دارند؟

مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني شهيد بهشتي دورهي شانزدهم، شماره ۲ي ، صفحههاي ۱۴۳ ـ ۱۳۶ ) خرداد ـ تير ۱۳۹۳( ارتباط بين مصرف لبنيات و مواد مغذي موجود در آن با سندرم متابوليک و اجزاي آن: مروري بر مطالعات ۱ شيرين قطبالدين ۱ ، زهرا بهادران ۲ ، دکتر پروين ميرميران ۴ ، دکتر فريدون عزيزي ۴،۳ ، کبري ناخدا ) ۱ مرکز تحقيقات تغذيه و غدد درونريز و مركز تحقيقات ي پيشگيري و درمان چاقي، پژوهشکده علوم غدد درونريز و متابوليسم، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، ) ۲ ي گروه تغذيه باليني و رژيم درماني، دانشکده تغذيه و صنايع غذايي، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، ۳ (مركز تحقيقات تعيينكنندههاي اجتماعي سلامت غدد درونريز و متابوليسم، م) ۴ رکز تحقيقات غدد درو ن ي ريز و متابوليسم، پژوهشکده علوم غدد درونريز و متابوليسم، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ، نشاني مکاتبهي نويسندهي مسئول: شهرک قدس، بلوار شهيد فرحزادي، خيابان ارغوان غربي، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع ميرميران؛ پروين دكتر، ۴۶ شماره، كشور غذايي چكيده مقدمه: سندرم متابوليک به عنوان يک عامل خطرساز بيماريهاي قلبي ـ عروقي و ديابت محسوب ميشود. مطالعات اپيدميولوژي نشان دادهاند مصرف لبنيات نقش مهمي در پيشگيري و درمان سندرم متابوليک دارد. مقالهي مروري حاضر ها با مرور بررسي ي انجام شده در زمينهي ارتباط بين مصرف لبنيات و مواد مغذي موجود در آن با سندرم متابوليک و اجزاي آن، صورت پذيرفت. مواد و روشها: واژگان کليدي لبنيات، کلسيم و شير، در ترکيب با واژگان سندرم متابوليک، بيماريهاي قلبي ـ عروقي، چاقي، ديابت نوع ۲ ،فشار خون بالا، استرس اکسيداتيو و التهاب براي جستجو در پايگاه پاب مد بين سالهاي ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ ميلادي مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات اپيدميولوژي و مداخلهاي با طراحي مناسب و نيز مقالههاي مروري با کيفيت مطلوب مورد استفاده واقع شدند. يافتهها: يافتههاي بيشتر پژوهشها نشان داده اند مصرف لبنيات با خطر سندرم متابوليک و اجزاي آن ارتباط مع دارد. کلسيم، پروتئينها، پپتيدهاي بيواکتيو و برخي اسيدهاي چرب موجود در لبنيات در ايجاد اثرات محافظتي مشارکت دارند. سازوكار اصلي کلسيم در کاهش خطر سندرم متابوليک به تنظيم هورمونهاي کلسيتروفيک، اتصال با اسيدهاي صنایع لبنی صفراوي و افزايش دفع چربي از راه مدفوع، تنظيم سطح کلسيم داخل سلولي و تغيير سوخت و ساز ديگر الکتروليتها نظير سديم نسبت داده ميشود. پروتئين شير به ويژه پروتئين وي موجب بهبود فراسنجهاي ليپيدي، فشار خون و حساسيت ایران به انسولين ميگردد. اسيدهاي چرب موجود در لبنيات نيز سبب بهبود استرس اکسيداتيو و التهاب، مهار فاکتورهاي رونويسي صنایع لبنی ایران کبدي و فعالسازي ژنهاي درگير در ليپوژنز ميگردد. نتيجهگيري: افزايش مصرف محصولات لبني ميتواند در کاهش خطر بروز و گسترش سندرم متابوليک و اجزاي آن موثر باشد . واژگان كليدي: لبنيات، کلسيم، شير، سندرم متابوليک، بيماريهاي قلبي ـ عروقي، چاقي، ديابت نوع ۲ ،فشار خون بالا، استرس اکسيداتيو، التهاب ۹۲ ۱۲/ ۱۲/ :مقاله پذيرش ـ۹۲ ۱۲/ :۵/ اصلاحيه دريافت ـ۹۲ ۲۶/۹/ : مقاله دريافت مقدمه ارتقا کيفيت خدمات بهداشتي ـ درماني و گسترش پوشش ايمن سازي از يک سو و تغييرات سريع در شيوهي زندگي از سوي ديگر صنایع لبنی ایران ، سبب تغيير الگوي بيماريها به صورت کاهش بيماريهاي واگير و افزايش سريع بيماريهاي غيرواگير به ويژه بيماريهاي قلبي ـ عروقي شده است. بر اساس پيش- ري ي مرو مقاله www.SID.ir Archive of SID شيرين قطبالدين و همكاران لبنيات و سندرم متابوليك ۱۳۷ i بيني سازمان جهاني بهداشت تا سال ۲۰۲۰ بيماريهاي مزمن صنایع لبنی ایران غيرواگير عامل سه چهارم موارد مرگ و مير در ۱ کشورهاي در حال توسعه خواهند بود. سندرم متابوليک به عنوان يک عامل خطرساز بيماري- هاي قلبي ـ عروقي و ديابت محسوب ميشود که از دوران کودکي آغاز و در بزرگسالي نمايان ميگردد. تجمع چربي در نواحي احشايي، اختلال در هموستاز گلوکز، اختلالات چربي- هاي خون و فشار خون بالا از اجزاي سندرم متابوليک محسوب ميشوند. ۲ شيوع سندرم متابوليک در جمعيت آمريکايي ۲۷ %و در جمعيت اروپايي ۱۵ %گزارش گرديده بر اساس معيار Education Cholesterol National ۳ است. Program شيوع سندرم متابوليک در جمعيت بزرگسال ايراني بيش از ۳۰ %گزارش شده که در ن به طور معني- ۴ داري از مردان بيشتر ميباشد (۴۲ %در مقابل ۲۴.(% علت دقيق سندرم متابوليک مشخص نيست و به نظر صنایع لبنی ایران مي- رسد ناشي از تقابل اثر عوامل ژنتيکي، متابوليکي و محيطي (شامل رژيم غذايي و فعاليت بدني) باشد. ۳ رژيم غذايي به عنوان يک عامل محيطي قابل کنترل موثر در بروز سندرم ۵ متابوليک محسوب ميگردد. بسياري از راهنماهاي رژيمي مصرف شير و محصولات لبني را به عنوان بخش مهمي از يک رژيم سالم و متعادل توصيه ميکنند. شير و محصولات لبني منابع سرشار از پروتئين، کلسيم، فسفر، پتاسيم و ۶ منيزيم هستن .د برخي پژوهشها نشان دادهاند دريافت شير و محصولات لبني مرتبط با کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي، ديابت نوع ۲ و فشار خون ارتباط دارد.

سندرم مصرف در صنایع لبنی ایران:

 اگرچه کارآزمايي- هاي باليني کمي در زمينهي ارزيابي اثر مصرف محصولات لبني روي اجزاي سندرم متابوليک انجام گرفته، اما يافتههاي به دست آمده از اين بررسيها نشان ميدهد مصرف محصولات لبني اثرات خنثي يا مفيدي روي كلسترول ـ HDL ،تريگليسيريد، فشار خون، سطح گلوکز ناشتا و چاقي ۷ شکمي دارد. استرس اکسيداتيو و فرآيندهاي التهابي در چاقي و سندرم متابوليک افزايش مي ها يابد و پژوهش ي متعددي نشان دادهاند مصرف لبنيات گون هــ هاي فعــال اکسيژن، سيتوکينهاي التهابي، صنایع لبنی ایران بيومارکرهاي التهابي و اکسيداتيو را در افراد چاق مهار مينمايد؛ کلسيم موجود در محصولات لبني ميتواند به واسطهي تعديل وزن بدن، تودهي i -World Health Organization ۸ چربي و کاهش فشار خون بر سندرم متابوليک موثر باشد. کلسيم به دست آمده از لبنيات در مقايسه با کلسيم مکمل در ۹ کاهش تجمع چربي بسيار موثرتر عمل مينمايد. مقاله صنایع لبنی ایران مروري حاضر نيز با هدف بررسي پژوهشهاي انجام گرفته در زمينهي ارتباط مصرف لبنيات و مواد مغذي موجود در آن با خطر سندرم متابوليک و اجزاي آن صورت پذيرفت . مواد و روش ها در راستاي تحقق هدف پژوهش حاضر، واژگان کليدي لبنيات، کلسيم و شير، در ترکيب با واژگان سندرم متابوليک، بيماريهاي قلبي ـ عروقي، چاقي ایران ، ديابت نوع ۲ ،فشار خون بالا، استرس اکسيداتيو، التهاب براي جستجو در پاب مد در بين سالهاي ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ ميلادي مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات اپيدميولوژي و مداخلهاي با طراحي مناسب و نيز مقالات مروري با کيفيت مطلوب بررسي شدند . يافته ها ارتباط مصرف لبنيات با سندرم متابوليک در سال ۲۰۰۰ در يک مطالعهي مقطعي نشان داده شد مصرف محصولات لبني ارتباط معي با شيوع سندرم متابوليک در مردان ۳۰ -۶۴ ساله دارد، اما در ن اين ارتباط مشاهده نشد. شيوع سندرم متابوليک مرداني که بيش از يک واحد در روز لبنيات مصرف ميکردند در مقايسه با مرداني که هيچ محصول لبني در طول روز مصرف نمي- ۸ کردند، ۴۰ %پايينتر بود. آزادبخت و همکاران در يک مطالعهي مقطعي نشان دادند ارتباط معي بين مصرف لبنيات و سندرم متابوليک در افراد ۱۸ تا ۷۴ ساله تهراني وجود دارد؛ شيوع سندرم متابوليک در گروه با بيشترين ميزان دريافت لبنيات (بيش از ۳/۱ واحد در روز) در مقايسه با گروهي که پايينترين دريافت لبنيات (کمتر از ۱/۷ واحد در روز) را داشتند، ۷ % يافتههاي يک مطالعهي مقطعي جامعهنگر در ۱۰ پايينتر بود. تهران روي ۸۰۸ فرد -۷۴ ۱۸ ساله، نشان داد الگوي غذايي با دريافت بالاتر کلسيم و لبنيات با شيوع پايينتر سندرم ۵ متابوليک در بزرگسالان مرتبط است. يافتههاي يک مطالعهي مقطعي روي ۹۹۵ فرد -۳۹ ۱۹ ساله نيز نشان داد الگوي غذايي سالم حاوي لبنيات کم چرب يافتههاي ۱۱ با بروز سندرم متابوليک ارتباط معي دارد. www.SID.ir Archive of SID ۱۳۸ ي مجله غدد درون و ريز متابوليسم ايران دورهي شانزدهم, شمارهي ۲ ،خرداد ـ تير ۱۳۹۳ مطالعهي مقطعي ديگري روي مردان -۶۴ ۴۵ ساله نشان داد دريافت محصولات لبني (شير و پنير) بيش از ميانه دريافت جمعيت مورد مطالعه با کاهش نسبت شانس سندرم متابوليک (نسبت شانس: ۰/۶۷ و حدود اطمينان ۹۵ درصد: -۰/۹۴ ) ۰/۴۷ ارتباط معنيدار دارد. ۱۲

صنایع لبنی ایران
صنایع لبنی ایران

 

فرآیند جهانی سازی محصولات لبنی ایران و فرهنگ مردمان این کشور

شفاف سازی درباره محصولات لبنی ایران

سرویس خبری محصولات لبنی ایران

سندرم ,متابوليک ,لبنيات ,مصرف ,ـ ,لبنی ,سندرم متابوليک ,صنایع لبنی ,لبنی ایران ,محصولات لبني ,مصرف لبنيات ,شيوع سندرم متابوليک ,سندرم متابوليک، بيماريهاي ,بالا، استرس اکسيداتيو، ,استرس اکسيداتيو، التهاب

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها